Val de Costes B and B

Val de Costes

Moulin de Costes

47270 St Maurin


Tel: +33 (0) 5 53 96 30 81

Mobile +33 (0) 6 51 49 49 10

E-mail:maitrebandb@gmail.com


Het departement Lot-et-Garonne en de Tarn-et-Garonne liggen op 2 uur afstand met de auto ten zuiden van de Vallee de la Dordogne. Ze vormen onderdeel van de regio Aguitaine en Midi Pyrenees, met glooiende valleien en plateaus met bossen en drie slingerende rivieren: de Lot, de Garonne en de Tarn.

Er zijn veel kleine vestingsteden te ondekken, vaak liggend op een heuveltop waar u wekelijks de locale markt kunt bezoeken. Vers fruit zoals abrikozen, perziken, meloenen en pruimen, verse groenten, kaas, honing en wijn zijn verkrijgbaar. Omdat alles van de lokale boeren komt, smaakt alles heerlijk en vers. Prunes d’Agen staan bekend als de beste in de regio.

Er zijn veel goede restaurants in deze regio, variërend van eenvoudig tot restaurants met 2 Michelin sterren. Wij kunnen u confit de canard, foie gras, walnoten en pruimen aanbevelen. Puymirol heeft een 2 sterren restaurant en u vindt ook goede restaurants in Valence d’Agen en Agen, en in de kleinere dorpjes: Castelsagrat, Pyumirol, Grandfonds.

Tijdens het zomerseizoen vindt u verschillende braderieën, brocantemarkten (vide grenier), theater en muziekvoorstellingen waar u van kunt genieten. Maar verwacht niet dat die op tijd gaan beginnen – in zuidwest Frankrijk gebeurt vaak alles op z’n gemak.

In de grotere steden zijn meer feesten, zoals Montauban’s Jazz festival in juli en Toulouse’s festival in de nazomer.

Agen heeft een pretpark (Parc Walibi) aan de rand van de stad. Elke woensdag in juli en augustus, is er voor muziekliefhebbers een orgelconcert in de Dom. U kunt bij het treinstation parkeren en de loopafstand naar de Dom is 10 minuten.

TEr zijn veel goede restaurants in deze regio, variërend van eenvoudig tot restaurants met 2 Michelin sterren. Wij kunnen u confit de canard, foie gras, walnoten en pruimen aanbevelen.

Puymirol heeft een 2 sterren restaurant en u vindt ook goede restaurants in Valence d’Agen en Agen, en in de kleinere dorpjes: Castelsagrat, Pyumirol, Grandfonds.

Val de Costes ligt op de grens van de volgende wijngebieden: Bordeaux, Buzet, Marmande, Fronton, Cahors; de Routes du Vin zijn op borden aangegeven en de routes zijn schitterend.

Valence d’Agen heeft elke dinsdag een grote markt die midden in de stad te vinden is. Er is ook elke zaterdagochtend een prachtige boerenmarkt. Verder is er elke zondag en woensdag een grote markt in Agen; op zaterdag en zondag in Moissac en op zondag in Beauville. Veel van de dorpjes hebben een avondmarkt (Marches Gourmands of Marches Nocturnes) in juli en augustus. St Maurin (op woensdagavond) en Puymirol (op zaterdagavond) zijn de dichtbijzijnde markten.

Deze streek is populair om te fietsen, wandelen, golfen, tennissen, vissen en te kanovaren. U kunt makkelijk fiets- en wandelkaarten in het dorp verkrijgen en kaarten van de regio kunt u bij ons vinden.

U kunt ook genieten van paardrijden en boottochten op Canal du Midi en Canal entre Deux Mers. Andere activiteiten die u kunt doen zijn schilderen, deltavliegen en een tocht maken in een luchtballon en er is een vliegschool in Agen. Het landschap is rijk aan natuur en er zijn allerlei soorten vogels te zien.

Voor rugbyliefhebbers is deze regio bekend, dus zijn er veel dorpen met rugbyverenigingen inclusief die van de 14 top Franse rugbyverengingen en de Heineken Cup (Toulouse).

Er zijn veel vestingsteden in de regio. Monjoi, Castelsagrat, Lauzerte, Puymirol en Beauville zijn dichtbij. Tegenwoordig is Lauzerte nog steeds een belangrijk punt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in noordwest Spanje. Ten noorden liggen Monpazier, Monflanquin en Villeneuve-sur-Lot, Pujols en Penne d’Agenais. Samen vormen ze een labyrint van smalle wegen met mooie huizen. Hier vindt u vaak ambachtelijke kunst zoals glasblazen, beeldhouwen en pottenbakken. De dorpen hebben een prachtig uitzicht over het landschap en de bezoeker krijgt een idee van de uitgestrektheid van deze regio.

Er zijn nog meer prachtige dorpen zoals Auvillar, langs de rivier de Tarn. Moissac, ook een belangrijk punt op de pelgrimsroute en Montaigu-du-Quercy.

Er zijn een aantal kastelen (vanwege de geschiedenis in deze regio, te weten de “Hundered Years War” tussen Engeland en de Gascons) en die zijn prachtig om te bezoeken: Bonaguil, Duras, Biron, Gramont en Brassac.

U kunt winkelen in Agen, Bordeaux, Montauban en Toulouse.

Toulouse is makkelijk te bereiken met de trein uit Agen. Toulouse is een fraaie universiteitsstad ook wel Villa Rose (Roze dorp) genoemd, vanwege de warme roze kleur van de steen.

Het Millau viaduct, de grootste voertuigenbrug ter wereld; een meesterwerk van architect Norman Foster, ligt in de Tarn vallei, op 2 uur rijden met de auto.

Homeons vindenTouristische